Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Μικρά ατυχήματα στην κουζίνα

Κάψιμο με λάδι: βάζουμε το χέρι κάτω απο το νερό για αρκετά λεπτά και μετά καλύπτουμε το εγκαυμα με γάζα και βάζουμε ειδικο gel για εγκαυματα. αν εχουν δημιουργηθει φουσκάλες δεν τις σπάμε και δεν χρησιμοποιούμε επίδεσμο.
Κόψιμο με μαχαίρι: πλενουμε καλα την πληγη και απολυμανουμε. αν υπαρχει αιμορραγια πιέζουμε με μια γαζα μέχρι να σταματησει.
Κλείνουμε το δάχτυλο στο συρτάρι: αν κοκκινίσει πρόκειται για μώλωπα που αποτελεί το πιο συχνό είδος τραύματος. Τυλίγουμε πάγο σε μια πετσέτα και το βάζουμε πάνω στο δάχτυλο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου