Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Έχω και ημερομηνία λήξης κοπελιά!

Κραγιόν, κρέμες, μάσκαρα, κονσίλερ! Μου φαίνεται ότι σε λίγο καιρό (έτσι όπως πάει) όλα αυτά θα μας είναι, αν όχι άγνωστες λέξεις, μακρινά όνειρα. Ας μείνουμε με αυτά που έχουμε προς το παρόν και βλέπουμε, μπορούμε βέβαια να γυρίσουμε και στο απόλυτα φυσικό μακιγιάζ!!! Τουλάχιστον να ξέρουμε πόσο διαρκεί το κάθε προϊόν μην πάθουμε και καμιά ζημιά.
Μάσκαρα: καταρχήν όλες ξέρουμε ότι δεν τη μοιραζόμαστε. Έχει διάρκεια ζωής 6 μήνες, αν εντωμεταξύ έχει ξεραθεί ξεπλένουμε το βουρτσάκι με πίεση κάτω από ζεστό νερό.
Κραγιόν: θεωρούνται από τα πιο ανθεκτικά "γυναικεία gagdet". Διάρκεια έχει μέχρι και 2 χρόνια, το πετάμε αν το νιώσουμε ξηρό ή αν εμφανίσει ρωγμές.
Κονσίλερ: μέχρι 18 μήνες, εξάλλου θα το διαπιστώσετε όταν θα αρχίσει να γίνεται ξηρό στη υφή και να μην απλώνεται καλά.
Ενυδατικά πραγματάκια: Κρεμούλες και όλα τα συναφή όταν λήγουν δεν προκαλούν κάτι, απλά δεν έχουν αποτελεσματικότητα, διάρκεια μέχρι 12 μήνες! Το πετάμε όταν δούμε ότι έχει αλλάξει υφή ή χρώμα.
Φον τεν τεν: τα oil free έχουν μικρότερη διάρκεια γιατί ξηραίνονται πιο γρήγορα. Αν αρχίζει και μυρίζει περίεργα ή τα συστατικά του διαχωρίζονται το ξεφορτώνεστε! Για παράταση το έχουμε στο ψυγείο ή σε μέρος πολύ δροσερό.
Σκιές ματιών: αυτές που έχουν κρεμώδη υφή "τελειώνουν" σε 18 μήνες, αυτές σε σκόνη σε 2 χρόνια.
Κάθε τόσο πλένουμε και το πινελάκι τους!
Αρώματα: Αν τα έχουμε στο ψυγείο ή σε πολύ δροσερό σημείο μπορούμε να τα διατηρήσουμε παραπάνω από 1 χρόνο. Υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις αν έχουν λήξει ή το λιγότερο το αρωμα τους να έχει εξασθενήσει.
Ρουζ: Αρχίζει να αλλοιώνεται στα 2 χρόνια περίπου και αυτό γιατί μέσω του πινέλου περνάει το "λάδι" του προσώπου σε αυτό. Επαναλαμβάνω πλένουμε συχνά το πινέλο ή το σφουγγάρι εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου