Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Παπουτσωμένες λύσεις!

Εντάξει μην τα ξαναλέμε, το έχουμε εμπεδώσει πλέον, τα έξοδα έχουν συρρικνωθεί όπως τα μάλλινα μαζεύουν όταν τα πλύνεις σε καυτό νερό. Οπότε μένουμε με τα ήδη υπάρχοντα υλικά και προσπαθούμε να τα διατηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Για να δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για τα παπούτσια μας.
Για τα δερμάτινα: όταν τα φοράμε μια ολόκληρη μέρα, μετά τα αφήνουμε για να"ξεκουραστούν" και να "στεγνώσουν" για 24 ώρες για να μην σκάει το δέρμα. Κάθε τόσο τα περνάμε με ένα καλής ποιότητας βερνίκι , προστατεύει από υπεριώδεις ακτίνες, νερό και λεκέδες. Αποφεύγουμε όμως τα βερνίκια εξπρές που ναι μεν δίνουν άμεση λάμψη αλλά ξηραίνουν το δέρμα.
Τα ξύλινα καλαπόδια, ή κομμάτια χαρτόνι βοηθούν τα παπούτσια να διατηρήσουν την αρχική τους φόρμα. Τα σουέντ -καστόρινα καθαρίζουν με μωρομάντιλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και τελειώνουμε τρίβοντας με ένα  στεγνό κομμάτι ύφασμα. Θα ζωντανέψει η όψη τους.
 Και τέλος εννοείται ότι όταν παίρνουμε καινούργια τα δίνουμε στον τσαγκάρη για αλλαγή τακουνιών, κίνηση ματ για τη ζωή των παπουτσιών σας! Άντε βρε καλοφόρετα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου